ELS RURALS DE CORREUS CONTINUEM ESPERANT LA PUJADA PER KILOMETRATGE A 0,26€/KM

A la reunió de la taula negociadora del 20 d’octubre de 2023, es va acordar la pujada a 0,26€/km, per a rurals amb aportació de vehicle, conforme al que s’estableix en l’Ordre 793/2023, de 12 de juliol, del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. La resta de la plantilla que utilitzi el seu vehicle particular com a mitjà de desplaçament, també percebrà 0,26 euros per quilòmetre recorregut.

• L’abonament es realitzarà amb efectes retroactius del 18 de juliol de 2023.

• Quant a l’IRPF, la quantitat resultant de multiplicar 0,26 pel nombre de quilòmetres recorreguts estarà exempta de gravamen, segons el que s’estableix en l’Ordre 792/2023 del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública. Aquest import reemplaçarà la indemnització actual per aportació de mitjà d’enllaç, definida en les taules de retribucions del nostre III Conveni Col·lectiu, que va caducar a finals de finals de 2013.

De moment, malgrat haver-se arribat a aquest acord, Correus encara no ha posat data a aquesta pujada.

Una de les reivindicacions històriques de CGT és que sigui Correus qui aporti el vehicle a tots els rurals, i, mentre no ho faci, de manera transitòria, ha de realizar el pagament de totes les despeses, com són el combustible, l’assegurança i els impostos.

APORTACIÓ DE VEHICLE ALS RURALS, JA!!!