VAGA 2,3 i 4 DE JUNY A CORREUS A TOTA LA PROVÍNCIA DE BARCELONA

La vaga ha sigut convocada per CGT, SiPCTE i amb l’adhesió de CNT per exigir:

• Augment de la contractació que faci possible la prestació d’un Servei Postal Públic de qualitat.
• L’augment de la pressió laboral que suposen expedients disciplinaris.
• Una millora en una prevenció de riscos molt ineficient

La conflictivitat laboral a Correus ha anat en augment: les treballadores de la unitat de repartiment 4 de Sabadell porten gairebé dos mesos en vaga indefinida per reclamar la contractació necessària (la plantilla d’aquesta unitat estava un 30% per sota els paràmetres que la mateixa direcció de Correus havia reconegut en un estudi de càrregues de treball). Les tres unitats de repartiment de Terrassa també han convocat vaga pel mateix motiu i ara són totes les unitats de Correus a la província de Barcelona.

A més a la província de Barcelona, s’estan tancant un munt de centres de repartiment (Alella, Tiana, Teia, S. Cebrià de Vallalta, La Pobla de Claramunt, Monistrol de Montserrat…) que agreujarà encara més la prestació d’un servei postal adient a les localitats més petites.

La direcció de Correus prioritza el repartiment de paquets de compra on-line de multinacionals com Amazon, Wish o Aliexpres per sobre de les cartes, notificacions i els enviaments que no consideren rendibles econòmicament.

Aquest fet comporta endarreriments en l’entrega de notificacions administratives que poden suposar recàrrecs en multes, impostos, etc. És del tot inacceptable que una empresa pública no vulgui dotar de les plantilles necessàries per a garantir que els actes administratius arribin a la ciutadania dins el termini i en la forma escaient.

Des dels sindicats convocants d’aquesta vaga volem fer pública la negativa de la direcció de Correus a Catalunya a reunir-se amb la majoria de la representació legal de les persones treballadores per tractar aquests temes i tenim clar que només la mobilització farà fer enrere la intenció de la direcció de precaritzar un servei de Correus que en te 300 anys d’història.

Fem una crida a la ciutadania i a les institucions a donar suport a la vaga.

Defensem un Correus públic al servei de la ciutadania i no al servei de les multinacional