La CGT ante la escalada represiva del estado

Ante la instrucción emitida por Correos en una circular dirigida a las oficinas y sucursales de la Zona 3 en relación al referéndum del 1 de octubre y en la que se especifica que los trabajadores deberán “abstenerse de realizar la admisión de envíos, o llevar a cabo cualquier acto, que pudiera estar relacionado con dicha consulta”, desde CGT-Correos respaldamos íntegramente el comunicado emitido por el SP del Comité Confederal de la CGT de Catalunya, que reproducimos a continuación, y nos oponemos firmemente a esta maniobra adoptada arbitrariamente por Correos para obstaculizar el ejercicio de este derecho.

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Davant els episodis repressius com ara escorcolls a mitjans de comunicació, limitacions a la llibertat d’expressió, de reunió, suspensions o limitacions de drets i cites judicials amb amenaça d’arrest, des de la CGT de Catalunya volem manifestar que:

1.- Tot i que la convocatòria de referèndum per al dia 1 d’octubre dista del que considerem un procés d’autodeterminació complet, des de la nostra organització considerem intolerable la resposta autoritària que des del govern central i les administracions de l’Estat s’hi dóna.

2.- Ens preocupa i ens alarmem que l’escalada repressiva que estem vivint aquests dies i que previsiblement s’accentuarà en les pròximes jornades consolidarà una retallada dels espais de participació col·lectiva. I ens amoïna també que, a banda del referèndum de l’1-O, aquesta regressió té continuïtat en altres àmbits, com el món del treball i altres lluites socials i ciutadanes. Històricament, quan les actituds feixistes entren per la porta, mai surten si no se les expulsa.

3.- Des de la CGT de Catalunya manifestem el nostre compromís amb la defensa activa de la llibertat i contra qualsevol forma de repressió estatal. Fem una crida als nostres afiliats i afiliades i a les nostres seccions sindicals a portar a la pràctica aquests principis, al carrer i on calgui, contra la repressió i en defensa d’uns drets i llibertats que no ens deixarem prendre.